***) Bremen en Abenraa (Denemarken)

***) Ter informatie: de Nederlandse stukjes beginnen nu allemaal met drie sterretjes. Dat maakt het zoeken makkelijker.

Gisteren waren we  goed en wel in Bremen. Eerst had onze trein vertraging en vertrok ook nog van een ander spoor, zodat het weer behoorlijk hectisch was, maar de conductrice was heel behulpzaam.
Mar Bremen is echt geweldig: Mooi weer, fantastische camping (Campingplatz am Stadtwaldsee), leuke, fietsvriendelijke stad, mooie fietspaden en duidelijke borden. Veel leuke gebouwen (foto’s zie bij het Duitse verslag).
Vandaag de eerste nominatie voor de sabbatical-oen: Toen ik ’s morgens op mijn horloge keek, dacht ik, dat het al half 12 was, maar ik bleek hem op zijn kop te hebben gahad – het was pas 6 uur. Er zullen haast nog meer nominaties volen, en aan het einde mogen de lezers stemmen, wie er mt de prijs vandoor gaat.
Vandaag gingne we met de trein naar Flensburg. Eerst moesten nog 5 andere fietsers mee, zodat het best druck werd, maar ook hier was het treinpersoneel heel attent.
In Flensburg was het eerst moeilijk, de stad uit te komen, want er zijn maar weinig borden en die leiden naar snelwegen. Zonder kompas hadden we nooit de goede weg gevvonden. Hier kan dus nog aan gewerkt worden. En wie denkt dat Felnsburg plat is, omdat het zo ver in het noorden ligt, heefthet goed mis: De stad rekt zich uit over gevoelde 17 heuvels en het ging de hele tijd op en neer.
Maar vanaf Harrislee zat het goed: de borden klopten en we vervolgden over zacht golvende heuvels onze weg naar Abenraa. Maar kort voor de camping hadden we nog met een lastige heuvel te maken plus wind tegen!
De camping is goed, we hoeven niet op het trekkersveldje te staan, maar kregen een megagrote pitch. Waarschijnlijk oogt de plaats dan bewoonder, het is immers nog vroeg in het seizoen.
Dan hebben we nog boodschappen gedaan en het stadje bekeken. Een leuk plaatsje met een haven, maar na 18 uur is alles heel rustig.

Advertisements
Kategorien: 2011 - Radtour | Ein Kommentar

Beitragsnavigation

Ein Gedanke zu „***) Bremen en Abenraa (Denemarken)

 1. Ha die Peter en Petra,

  mooi de verhalen te lezen.

  Handig het kompas!
  En je horloge: op de kop; was ff lachen hier.

  Hartelijke groet vanuit Egmond aan Zee.

  Rudolf.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

Erstelle eine kostenlose Website oder Blog – auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: