***) Egmond aan Zee

Toen wij van Texel wilden vertrekken, regende het weer, en ik moest ook nog een lichte aanval van diarrhee „uitzitten“, en zo waren we later klaar dan gepland. we dachten, dat we de veerboot om 10 uur niet meer zouden halten, maar omdat in he haven alles heel duidelijk is, lukte het net nog. Er was nergens een loket te zien, waar je kaartjes kon kopne, en ook aan booord kwam niemand. Later hoorden we, dat ze alleen maar op het vaste land retourtjes verkopen, en wij waren door de achterdeur (van Vlieland) naar binnen geslopen.
Later wilden we een hapje eten, en het bleek, dat de snackbar eigenlijk nog niet open was, maar de uitbater wilde wel voor ons de frituur aanzetten. Na het eten fietsten we door de duinen naar het zuiden. Bij Schoorl is er zelfs een stukje bos, dat ons aan de Deense „klitplantages“ (duinenbossen) deed denken.
In de loop van de middag bereikten we Egmond, waar we al van onze familie en Struppie verwacht werden. Struppie heeft het inderdaad erg naar zijn zin hier. Gelukkig is hij niet te veel aangekomen.
We maakten gebruik vna de gelegenheid, alle kleren in de wasmachine te stoppen. Daarbij ontdekte ik onderin mijn tas nog een halfvol flesje slasaus, dat nog uit Denemarken afkomstig is. Gelukkkig was het in een zakje verpakt, want het was inmiddels stuk. Weer een nominatie, *zucht*.
Het was weer eenn tijd voor cultuur, en zo bezochten we het meeslepende gospelconcert van de „Sea Singers“ in St. Agnes en het kleine, maar erg informative Museum van Egmont.
Vandaag gingen we naar Alkmaar, vanwege de regen met de bus. Helaas hadden ook heel veel anderen dat idee, zodat de bus al in Egmond behoorlijk vol zat. In Alkmaar bezochten we de beroemde kaasmarkt, het biermuseum en de St. Laurenskerk. Alkmaar is een heel leuk stadje.
Nu hebben we vier dagen een echt dak boven het hoofd gehad en in een bed in plaats van op matjes geslapen. Dat went heel snel. Nog eens bedankt voor de gastvrijheid, het was gezellig!
Morgen gaan we weer naar het noorden, we volgen de Noordzeeroute naar Duitsland, hopelijk met de wind mee. Even kijken, hoe ver we komen!

Advertisements
Kategorien: 2011 - Radtour | Hinterlasse einen Kommentar

Beitragsnavigation

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

Erstelle eine kostenlose Website oder Blog – auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: