***) Het grensland en de Duitse Noordzeekust

Van Pieterburen gingen we verder naar Nieuweschans. Op dit traject is het landschap uitgerekt en vrij leeg, maar het heeft wel zijn cherme. Wr kwamen door Delfzijl, waar een brug afgesloten was, dus weer een paar kilometers buitenom. Weer op de dijk fietsten we langs de oude begraafplaats van Oterdun. Dit dorp moest weg vanwege de uitbreiding van de dijk, maar de grafstenen hebben ze bewaard en weer teruggezet op hun oude plek. Verder kwamen we door een dorp met de naam „Hongerige Wolf“. Geen wonder dat die honger heeft, behalve aardappels is hier ook niet veel.
Laat in de middag bereikten we Bad Nieuweschans, waar we 2 dagen bleven, om de grensvesting Bourtange te bekijken. Deze werd tijdens de 80jarige oorlog gebouwd, verloor in de 19e eeuw haar functie en werd in de 2e helft vna de 20ste eeuw weer gereconstrueerd, om toeristen in deze streek te lokken. Dit is aardig gelukt. Oudeschans en Neiuweschans werden volgens hetzelfte stervormige patroon gebouwd, maar dit is niet meer zo goed te zien.
Op de camping ontmoetten wij een aantal andere fietsers: een stel uit Utrecht, dat het Duitse deel van de Noordzeeroute gefietst was, een Rotterdammer, die een dag in de regen moest fietsen, en bij elkel herhaling vna zijn verhaal werd het traject 10 kam langer, en een Amerikaan, die in Duitsland vanwege de EHEC-bacterie geen groente heeft gegeten en die nu een heel bamipakket rauw wegwerkte.
Er is ook nog een nominatie: Toen ik net een paar dingen aan het wassen was, gooide Peter wat kleren in mijn wasbak, waaronder ook de schone sokken, die hij eigentlijk van plan was om aan te trekken.
Op de volgende dag gingen we de grens over – eerst naar Ditzum, waar we de veerboot over de Ems namen, dan door Emden (niet zo makkelijk, heel veel stoplichten) naar Upleward. Inmiddels kwam de wind stevig uit Noordoost.  ’s Avonds maakten we nog een wndeling naar de vuurtoren van Campen.
Op de volgende dag gingen we naar Norddeich en van daar naar het eiland Norderney, waar we op een beschutte camping in het bos aan de rand van de stad bleven. De stad Norderney heeft wel een aantal aardige huizen, maar ook een paar heel verschrikkelijke. Maar de duinen en stranden zijn wel leuk!
HEt fietsen langs de dijk is wel aardig, maar naar een tijdje heb je het wel gezien, dus fietsten we vandaag via Jever naar Dangast. Onderweg zochten we een fietsenwinkel, omdat mijn fiets aan een nieuwe ketting toe was. Maar in de eerste was de monteur al naar huis gegaan, en een fiets met 27 versnellingen konden ze niet aan. Maar gelukkig kwamen wa langs een andere winkel, waar ze het wel konden, en met mijn nieuwe schone ketting bereikten we Dangast aan de Jadebusen. Hier hebben ze ook WIFI, zodat ik nu eindelijk mijn verhalen in mijn blog kan zetten. Veel leesplezier, geniet ervan. Wie weet, wanneer het de volgende keer lukt.

Kategorien: 2011 - Radtour | Hinterlasse einen Kommentar

Beitragsnavigation

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

Bloggen auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: