***) Fietsen langs de Weser

In de afgelopen dagen zijn we van Bremen tot Höxter gefietst, langs de rivier de Weser. Onderweg zijn we o.a. door Drakenburg, Minden, Porta Westfalica, Rinteln en Hamelen gekomen en hebben het landschap stapsgewijs zien veranderen – van het platte land rond Bremen door de heuvels van de Middenweser tot het Weserbergland, een echt middengebergte.

De route is meestal mooi te fietsen, maar op sommige plekken lijkt hij nogal „onvolwassen“, zoal Peter zei: Heel veel bochten, en na elke bocht een andere ondergrond: asfalt, grind, betonplaten (liefst met grote barsten), zand, gras – achter elke bocht schuilt een nieuw avontuur! En in het noordelijke gedeelte verloopt de weg meestal zo tussen de dorpjes, dat je meerdere kilometers om moet, om vast te stellen of er een geopend café is. Maar vanaf Petershagen wordt het beter: Je fietst door leuke dorpjes langs cafés en Biergärten, er zijn mooie rustplaatsen voor fiesters, kortom, je voelt je welkom.

Het weer was soms heel erg heet, en vaak regende het ’s morgens en werd in de loop van de dag erg benauwd.

Rond deze tijd van het jaar is het best druk hier en je komt alleenreizende fietsers, stellen, gezinnen en grotere groepen tegen. ’s Morgens groet iedereen elkaar nog, vooral de seniorengroepen roepen vaak in koor „Moin, Moin!“ Maar in de middag wordt bijna iedereen stiller – wij ook.Ook op de Campings kun je met andere fietsers ervaringen uitwisselen.

Het was heel mooi, maar langzaam groeide bij ons allebei het besef, dat drie maanden fietsen eigenlijk genoeg zijn, we waren een beetje fietsmoe. En zo besloten we in Höxter, de trein naar huis te nemen en met de auto verder te gaan. We willen nog een paar mensen en plaatsen bezoeken, die met de auto veel makkelijker te bereiken zijn. Het fietsgedeelte is dus nu afgerond. Maar grenswandelingen zijn er nog steeds, dus blijf kijken! 🙂

Advertisements
Kategorien: 2011 - Radtour | 2 Kommentare

Beitragsnavigation

2 Gedanken zu „***) Fietsen langs de Weser

  1. Hee Petra, nou ik heb veel bewondering voor jullie 3 maanden fietsen. Ik hoop dat jullie komende maand net zo zullen genieten van de andere vrijheid die je auto je biedt om nog te doen wat jullie willen! Hartelijke groet, Ady

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Erstelle eine kostenlose Website oder Blog – auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: